Ontspannen en groeien in Bewust-Zijn is waar WY voor staat - Boodschap

WY centrum voor Bewust-Zijn                          
Hugo de Grootlaan 85
3314AG Dordrecht   
06-10257152

Beste bezoeker van de website voor WY centrum voor Bewust-Zijn

Onze website heeft een nieuwe domeinnaam:


Wim en Yvette  heten je welkom op deze site en hopen je een keer te mogen  ontmoeten bij een van onze activiteiten in ons centrum voor Bewust-Zijn.
Ontdek jouw zeven energie stromen, jouw fundament in 16 bijzondere bijeenkomsten.

"Een reis naar volledige acceptatie van jouw Zelf."

In januari 2020 start voor de zesde keer de jaartraining :
"Leef de zeven energie stromen in jouw als vrouw"
Deze training is verdeeld over 16 bijeenkomsten op de donderdag middag

Voor wie is dit traject? 

- Voor elke vrouw die bereidt is zichzelf te ontmoeten in alles wat aanwezig is en gezien wil   worden in je zelf. 
- Als je wilt groeien in zelf-bewustzijn.
- Wanneer je op ontdekkingstocht durft te gaan..... langs verschillende "rollen" die je speelt in dit leven. De kwaliteiten van elke "energiestroom" wilt ontdekken en daarmee jezelf. 
- Wanneer je je afvraagt, waar ben ik goed in? Wat kost me energie? Waar liggen mijn verlangens? Wat belemmert mij te doen wat ik wil doen? Waar liggen mijn grenzen en hoe maak ik bevredigende keuzes in mijn leven?
- En ook als je benieuwd bent naar welke rol  gedachten(patronen) in jouw leven spelen? En hoe  je toch de rust en ruimte in het leven van alledag kan vinden?

De begeleiding is in handen vanYvette Baan. Zij zorgt voor een veilige bedding 
in haar sfeervolle ruimte van WY centrum voor bewust- Zijn.


Wat kan het je brengen?
De zeven energie stromen, ook wel archetypen genoemd, zijn aanwezig in elke vrouw dus ook in jou. Deze energiestromen worden door Jean Bolen ( schrijfster van het boek: godinnen in elke vrouw) gekoppeld aan mythologische verhalen van Griekse godinnen. Deze verhalen staan prachtig metafoor voor de energieën in jouw als vrouw.

Op mijn reis samen met "mijn" godinnen heb ik meer en meer mogen fine-tunen met al deze energieën in mij Dat heeft mij dichter bij mijn zijn, mijn weten en meer balans gebracht  Deze jaartraining start waar het boek eindigt. Het boek geeft je veel informatie en wellicht herkenning en roept misschien ook weerstand op. De vraag blijft dan "hoe ga ik deze energieën in mij werkelijk her-kennen, er-kennen en in balans brengen om volledigheid in mijn vrouw zijn te ervaren?"....


Elke godin, elke energie, heeft een boodschap aan jou. Daarnaar te kunnen en mogen luisteren leert ons veel over onszelf en  patronen en gewoontes zodat je ze, behalve kan aanschouwen,  ook kan kiezen ze te veranderen.. 

Sommige godinnen energieën   zijn voelbaar sterk aanwezig. Ik hoor ze erg goed want ze vragen veel aandacht en bepalen graag de keuzes die ik maak in mijn leven. Andere godinnen zijn wat op de achtergrond geraakt en ik hoor ze daarom minder goed of zelfs niet. Toch hebben vooral zij ook een boodschap voor mij. Daar ligt mijn groei in bewustwording en het verkrijgen van meer rust, ruimte en vrijheid in keuzes in mijn leven.

De reis naar meer  Bewust- (aanwezig) Zijn in al deze energieën, is niet altijd makkelijk maar wel uitdagend en leerzaam. 
Tien jaar geleden begon ik deze reis en nog steeds blijft het elke dag boeiend. 
Want deze energiestromen zijn in mij....de  godinnen dat bèn ik. 
Elke levenssituatie en levensfase vraagt een andere energie die mij kan helpen en ondersteunen. Hierdoor groei ik meer en meer, herken ik door middel van bewustzijn en verwerf inzichten.

Ben jij ook benieuwd welke godinnen bij jou om het hardst roepen en welke meer op de achtergrond zijn geraakt? Ben je benieuwd wat ze voor boodschap voor je hebben en waarin ze je kunnen steunen? Dan ben je meer dan welkom deze reis aan te gaan.

Review van een deelneemster: 
"De verbondenheid en verdieping van Vrouwenkracht.. en de werkwijze van Yvette trok me erg aan. Het mooie is dat het mij zoveel heeft gebracht, dat ik voorafgaand niet had verwacht bij het lezen van het thema de 7 energiestromen in elke vrouw... Door de combinatie van de verschillende werkvormen ontstaat er een intense verdieping in zelfinzicht, er komt veel aan de oppervlakte."~Chaline~DATA Jaar traject 16 bijeenkomsten start januari 2020 

Er zijn twee mogelijke dagen om deel te nemen aan het traject nl:
op donderdag middagen van 12:00 tot 15:00 uur 
OF 
0p woensdag avonden van 19:00 tot 22:00 uur 

De 16-de bijeenkomst is een individuele sessie van een uur.

Data donderdag middagen: 9 januari, 30 januari, 20 februari, 12 maart, 2 april, 16 april, 14 mei, 28 mei, 18 juni, 9 juli, 20 augustus, 10 september, 1 oktober, 22 oktober, 5 november, 19 november. 

Data woensdag avonden: 8 januari, 29 januari, 19 februari, 11 maart, 1 april, 15 april, 13 mei, 27 mei, 17 juni, 8 juli, 19 augustus, 9 september, 30 september, 21 oktober, 4 november, 18 november.

De investering in dit bijzondere traject is  965 euro 
Wanneer je je voor 20 december inschrijft is het 899 euro.
Er is een mogelijkheid dit in vier termijnen te betalen

Tussen deze weken door is er gelegenheid bijeenkomsten bij te wonen ook op de donderdagmiddag waar verdiepings en ervarings middagen gegeven worden in de verschillende vrouwen energieën. Deze middagen zijn voor iedereen toegankelijk dus niet alleen voor de besloten jaartraings-groep.
Deelname an deze middagen is 20 euro per keer Over de training
Het is een training waarin we dieper gaan dan alleen het begrijpen waar de godinnen voor staan. Het is een reis naar Vol-Ledige acceptatie van jeZelf. Daarin te rusten en te weten dat je keuzes kunt maken vanuit alle delen van jouw unieke zelf.
De training is ontstaan uit de ervaringen en ontmoetingen die ik heb gehad met de godinnen gedurende de afgelopen 10 jaar en de kennis die ik opgedaan heb in mijn opleiding als energetisch, holistisch therapeut. 
In de agenda kun je lezen wanneer ik een introductie middag geef.
Op deze middag licht ik alvast een tipje van de sluier op en raak je elke godin in jou even aan.
Ik kijk uit naar de ontmoeting en reis graag samen in ons zo avontuurlijke vrouw zijn.


Programma onderwerpen en korte kennismaking met alle godinnen-energieën:
“Doelgericht zijn en heldere communicatie” Artemis 
“Verwoorden en uiten” Athena
“Rusten in "the sacred place of the heart" Hestia
“Emoties als voedingsbodem” Hera 
“Spiegels en negatieve gedachtenkracht Demeter
“Innerlijk kind. Beschermers en andere stemmen” Persephone
“Zelfliefde Jouw passie, kwaliteiten en allergie” “ Aphrodite
“Alle godinnen komen samen in volledigheid”


Over J.S Bolen
In elke vrouw zijn, volgens de schrijfster J.S Bolen van het boek: godinnen in elke vrouw, typerende karaktertrekken aanwezig van een of meer godinnen uit de Griekse mythologie.  
Bolen: "Deze innerlijke krachten zijn aangeboren, maar komen door cultuur en opvoeding verder tot ontwikkeling. Het is belangrijk dat vrouwen zich bewust worden van de invloed van deze drijvende krachten, om beter in staat te zijn hun leven in eigen hand te nemen." 


De onafhankelijke Artemis, de sensuele Aphrodite, de spirituele Hestia, de huiselijke Hera, de zorgzame Demeter. Als vrouw heb je vele rollen in het leven. Welke rol is jou op het lijf geschreven? Waar ligt jouw kracht? 
Op ontdekkingstocht ga je..... langs de verschillende rollen die je speelt in dit leven. 
Wees nieuwsgierig naar de zeven godinnen die aanwezig zijn in jou, in elke vrouw.
Je ontdekt de kwaliteiten van elke godin en (her)ontdekt daarmee jezelf en wat je belemmert te leven wat je wenst.  

Ben jij bereidt te ervaren wat jouw godinnen jou te vertellen hebben en je brengen...Samen dragen we en ervaren we onze vrouwen-kracht.  


Opzet van de training

In het jaartraject ( start jan 2020) krijgt elke energie, elke godin ruimschoots de aandacht. Er zijn steeds twee bijeenkomsten per godin. In de eerste bijeenkomst ervaar je de kracht en mogelijkheden van de godin en wat dat persoonlijk voor jou betekend. De tweede bijeenkomst is een verdieping en intergratie. Elke tweede bijeenkomst zal een meer creatief aspect in zich dragen. Stemwerk, lichaamswerk, klankbeleving, dans en andere dynamische activiteiten zullen aan bod komen. De energiestromen staan in verbinding met onze chakra energieën. Elke godin is verbonden met een van onze chakra's. We volgen in het jaartraject  de chakra's en zo maken we contact met elke energiestroom/godin in ons. 
Dat alles o.l.v. Yvette, zij is inspirator, soundhealer, creatief, energetisch en holistisch therapeut, maar bovenal vrouw.
 ♥ Laat je je verrassen en voeden. ♥ Review van een deelneemster:

"Yvette's bijzondere werkwijze blijft mij verassen en inspireren door haar krachtige wijze, intuïtieve, vrije, speelse, creatieve kijk op alles. Vanuit een open hart en vanuit een grote wijsheid door Volledig aanwezig te zijn in het huidige moment, ontstaat er een helende koesterende bedding waarin er ruimte wordt vrijgemaakt waarin acceptatie en transformatie mogen ontstaan..
Je hebt een mooie unieke manier van begeleiden waarin er vanuit een liefdevol open hart ruimte is voor alles dat zich aandient.
De combinatie van de verschillende diep-transformerende werkvormen maakt het traject tot een uniek geheel." ~Sanne~

"Dit traject heeft een ware transformatie bij mij te weeg gebracht, huilen, lachen alles mag er zijn op ieder moment in het leven. Het leven mag geleefd worden, het mag een avontuur zijn en hoeft niet perfect of volgens andermans regeltjes. Dankzij de persoonlijke en betrokken begeleiding van Yvette heb ik in de training de ruimte ervaren om volledig en veilig mezelf te mogen zijn." ~Mireille~


Meer over Yvette:

Al vele jaren ontmoet ik mijzelf in de verbinding met andere mensen en in situaties die ik in mijn leven tegenkom. 
De godinnen energie stromen zijn al 10 jaar mijn reisgezellinnen en samen beleven we elke dag nieuwe avonturen.
Elke bewuste ontmoeting met de godinnen is als een nieuw hoofdstuk in mijn boek. 
Door open te staan voor al deze zeven delen  en te mogen toelaten wat er in en om mij heen gebeurt groei ik en krijg ik een helder zicht. Oude gewoonten en ook (kind)pijnen krijgen een plek en mogen helen door er aandacht aan te geven.
Ik ervaar nu wat dienstbaar aan mij is en wat ik nog doe omdat ik het gewend ben of denk dat het zo hoort. 

Elke godin (lees: archetypen) kan mij daar bij ondersteunen of de weg wijzen. Helderheid krijgen in deze stukken van mijn vrouw zijn geeft rust, herkenning en de erkenning naar mijzelf en anderen. 
Op deze pagina en in ons centrum vertel ik  je er graag veel meer over en neem je mee op reis waarin we ontdekken wat de ontmoeting met de godinnen met je kan doen. Hoe je  kan en mag groeien in zelfinzicht, zelfliefde en zelf realisatie. 

Be Welcome lovely Goddess!!Programma onderwerpen en korte kennismaking met alle godinnen-energieën:
“Doelgericht zijn en heldere communicatie” Artemis 
“Verwoorden en uiten” Athena
“Rusten in "the sacred place of the heart" Hestia
“Emoties als voedingsbodem” Hera 
“Spiegels en negatieve gedachtenkracht Demeter
“Innerlijk kind. Beschermers en andere stemmen” Persephone
“Zelfliefde Jouw passie, kwaliteiten en allergie” “ Aphrodite
“Alle godinnen komen samen in volledigheid”


" Doelgericht zijn en heldere communicatie”Artemis 
Deze godinnen energie is zelfstandig , onafhankelijk en doelgericht. Zij weet precies wat ze wil en ook hoe! Dat anderen soms dingen op een andere manier doen is voor de Artemis not done. Ze denkt snel en handelt vaak nog sneller. Eerst denken dan doen. Ze is zelfstandig en heeft een grote behoefte aan vrouwen om zich heen. Ze is avontuurlijk en houdt van de natuur.
Hoe communiceer jij met jouw Artemis?
Wat is communicatie voor jou? Hoe communiceren je eigenlijk? Welke emoties spelen daarin een rol in jouw leven? Wat hebben ze je te vertellen? Waar liggen jou verlangens en behoeften? Kun je er contact mee maken, ze zien, ontvangen, en ze duidelijk maken aan een ander. Echte communicatie is zoveel meer dan woorden... Het is de verbinding van hart tot hart vanuit wederzijds begrip en erkenning. In het contact met onze Artemis gaan op onderzoek naar de ware gevoelens in ons zelf. 


“Verwoorden en uiten”Athena
We vervolgen nog een stukje de weg van de communicatie. Ook Athena is net als Artemis, een zeer zelfstandige vrouw. Ze weet precies wat ze wil en haar werk en carrière zijn belangrijk voor haar. Zelfstandigheid en goed voor jezelf kunnen zorgen staan bij haar hoog in het vandaal. Maar zorgt ze ook echt goed voor zichzelf? Wat is haar kwaliteit? Hoe maak je contact met haar? Hoe maakt zij contact met andere vrouwen? En wat heeft dat gevoel van “irritatie” te maken met Athena? Mag je dit ervaren....Mag jij staan voor jezelf? Is het voldoende rationeel in het leven te staan om te overleven? Een enerverende bijeenkomst! 

“Rusten in "the sacred place of the heart" Hestia
Met Hestia, de godin van het haardvuur, maak je contact met jouw vuurplaats. Jouw stille plek waar emoties, passie en creativiteit liggen opgeslagen. Onze Hara, ons  "energy centrum". We ontdekken wat onze waarde in het leven is..wat is jouw eigen waarde...en laat je de ander in zijn eigenwaarde? Een cadeau voor je lichaam en ziel. Het ware contact met jouw liefdevolle centrum. We eindigen deze bijeenkomst met een helende hart meditatie. O zo voedend! Enjoy!!

“Emoties als voedingsbron”Hera
Hera de godin van het huwelijk. Staat voor trouw zijn. Eerlijk, oprecht. Hoe trouw ben jij aan jezelf. Wat is eerlijkheid voor jou?  Je ontmoet  de Hera in jouw. Hera, in elke vrouw sterk (!) vertegenwoordigt maar ook regelmatig een verstoten godin. Wat kan Hera jou vertellen en bieden. Sta je open voor haar stem? Welke emoties spelen een rol in het leven van Hera. We staan niet altijd open om deze te ontvangen. Wat doe jij? Wat is jouw patroon? En is dat nog dienstbaar aan jou? Wat hebben  emoties ons te vertellen? Ervaar de voedingsbodem van dit alles voor jouw wezenlijke Zelf. Een boeiende middag waarna je anders aan zult kijken tegen dat wat gevoeld wil worden.

“Spiegels en negatieve gedachtenkracht“ Demeter
Demeter is tot veel in staat. Bij veel vrouwen dominant aanwezig. 
Verzorgen, zorgzaamheid, voeden, koesteren. Mooie kwaliteiten, maar ook een valkuil. Waar sta jij in dit verhaal? Wat is jouw kwaliteit? Waar bewonderen mensen jou om, en vind je dit zelf ook zo? Koester je deze passie, dit talent? Of is het een blok aan je been? Wat weerhoud je ervan te leven wat je wilt leven? Welke belemmerende gedachten spelen een rol? Wat ben je gewend te doen? Waar ben gewend naar te luisteren?  We maken een stap richting de herinnering van onze psychologische blauwdruk en ontdekken waar we dienstbaar aan mogen zijn. 

“Innerlijk kind. Beschermers en andere stemmen”Persephone
Persephone. Het eeuwige meisje, maar ook godin van de onderwereld. Zowel in het licht als in het donker is ze onbevangen en laat komen wat er komt. Als een Alice in wonderland ervaart zij het leven. Verwondering. Laat jij je leiden door je innerlijk kind? Mag het kind in jou er zijn? Ook al heeft het pijn en verdriet. Wat bescherm jij?  Ontmoet je kind en sta open voor de wijsheid van Persephone. Het toe mogen laten van elke ervaring. Spelend leren, leren spelen.

“Zelfliefde jouw passie, kwaliteiten en allergie ”Aphrodite
Aphrodite heeft van alles wat. Zij kan leven, zich helemaal overgeven aan vertier, passie, liefde. Zich koesterend in haar zijn. Blij met haar lijf en leven. Zelfstandig en onafhankelijk, maar ook kwetsbaar zijn. Ze is de godin van de liefde en is graag in verbinding met anderen. Ze viert het leven. Kun jij jouw leven vieren? Wat staat er (nog) in de weg? Hoe is het om jezelf te aanschouwen door de ogen van Aphrodite?
Is dat makkelijk, Ga je stralen? Of kijk je liever weg, voel je je wat ongemakkelijk worden?
Aphrodite geeft de vrouw de kans zich te transformeren.  Aphrodite straalt, laat zich zelf graag zien, is volkomen happy met haar lijf en leden! 
Waarom hebben wij vrouwen daar dan toch wel eens moeite mee? Moeite om een Aphrodite te zijn...en.. moeite om een Aphrodite tegen te komen en daarvan te genieten..
De oorsprong ligt in de oordelen en het veroordelen van dit stuk vrouwelijkheid door de eeuwen heen. Aphrodite is in het leven zowel gewenst als verketterd. Deze bijeenkomst gaan we ons licht daarop werpen en onszelf in het licht zetten....

“Alle godinnen samen in volledigheid.” Vieren van….
Samen vieren we ons leven. Koesteren we ons in het er gewoon mogen zijn. Met de ervaring dat alle godinnen (h)erkent zijn  ze ons steunen en leren leren. Wij mogen daarnaar kijken en luisteren..Volledig vrouw zijn…Vier je mee? Een boeiende, leerzame en zeer gezellige afsluitende middag.


review:

"Yvette is een godin, lief, zorgzaam, een oor en hart voor iedereen". Mireille

"Het mooie is dat het mij zoveel heeft gebracht, dat ik voorafgaand niet had verwacht bij het lezen van het thema de 7 Godinnen in elke vrouw... Door de combinatie van de verschillende werkvormen ontstaat er een intense verdieping in zelfinzicht, er komt veel aan de oppervlakte."

"Lieve Yvette, ik wil jou vanuit mijn hart bedanken voor je prachtige verdiepende traject waarin wij vrouwen allen mochten landen in een veilige liefdevolle bedding. Met een lach en een traan zijn wij met elkaar als groep de reis aangegaan.. de reis in onszelf en met elkaar als reisgenoten. We deelden wat wij onderweg tegenkwamen en mochten elkaar erin spiegelen en aanvullen, zo ontzettend waardevol! Liefde en acceptatie van lichaam en geest.. dankzij de verschillende thema's en werkvormen ontstond er een diepgang waarin helende transformatie mogelijk was! De thema's klopten steeds bij ieders dagelijks leven.. zo wonderlijk hoe het leven dit regisseerd. In jouw prachtige sfeervolle ruimte mochten wij als in een schoot ons ontladen en opladen.. Hier onbeschrijfelijk dankbaar voor, voor deze fijne plek! Als een Thuis!"


"Dit traject heeft een ware transformatie bij mij te weeg gebracht, huilen, lachen alles mag er zijn op ieder moment in het leven. Het leven mag geleefd worden, het mag een avontuur zijn en hoeft niet perfect of volgens andermans regeltjes. Dankzij de persoonlijke en betrokken begeleiding van Yvette heb ik in de training de ruimte ervaren om volledig en veilig mezelf te mogen zijn." ~Mireille~

"Yvette, dank je voor dit traject. Ik heb het erg fijn gevonden om dit mee te mogen maken. een leuke diverse groep vrouwen waarbij we met elkaar en van elkaar konden leren. de herkenning van de godinnenaspecten zijn zo duidelijk te plaatsen in mijzelf.  Hierdoor heb ik meer zelfvertrouwen gekregen en geduld naar andere. Gek genoeg herken ik sommige aspecten ook zo duidelijk hierin dat je wordt herinnerd dat de munt 2 kanten heeft".~ Chalene~

Wat trok je aan?

De combinatie van de verschillende diep-transformerende werkvormen maakt het traject tot een uniek geheel.

Elke avond had zijn eigen charme. het heeft ook veel te maken gehad met het proces naar de avond toe en de nawerking van de avond zelf. ik ontvouw nog steeds, Aphrodite is nu met mij aan het werk, en ik met haar. hand in hand met persephone.

Goede vraag, Eigenlijk had ik het idee dat ik al die vrouwengedoe niet zo aankan, toch had ik bij een mantrazang avond een prettige sfeer gevoelt en wilde ik die gok wagen om te ontdekken wat voor vrouw ik kan zijn. ik heb veel mannen om mij heen en ben daar ook wat teveel in veranderd. ik wil leren vrouw te zijn.

De verbondenheid en verdieping van Vrouwenkracht/sisterhood.. en de werkwijze van Yvette
Het mooie is dat het mij zoveel heeft gebracht, dat ik voorafgaand niet had verwacht bij het lezen van het thema de 7 Godinnen in elke vrouw... Door de combinatie van de verschillende werkvormen ontstaat er een intense verdieping in zelfinzicht, er komt veel aan de oppervlakte. 


Lokatie: WY centrum voor Bewust-Zijn
Hugo de grootlaan 85  in Dordrecht 06 10257152
Aanmelden: 
 Via wycentrum@gmail.com


Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint